Diş Taşı Temizliğinin Önemi Nedir? Diş taşı temizliği nedir ve neden bu işlemin düzenli olarak yapılması gerekir birlikte inceleyelim. Diş minesi üzerinde tükürüklerle oluşan mineraller ve yemek atıklarının birleşmesi ile bir tabaka oluşur. Bu tabakaya da plak adı verilir ve plakalar zamanında temizlenmediğinde diş taşı ya da tartar ismi verilen daha sert dokular oluşur. Ağız ve diş temizliğinin iyi yapılmaması ve düzenli olarak diş kliniklerinde uygulama yapılmaması halinde bu oluşumlar da artmaktadır. Diş taşları, dişlerin üzerinde ve diş etlerinde çok ciddi sorunlara da neden olabildiği için mutlaka zamanında müdahale edilmelidir.
Diş Taşı Temizliği Nedir? Neden Önemlidir?
Diş Taşı Temizliğinin Önemi Nedir? Diş taşı temizliği ya da tartar temizliği, diş yüzeyinde oluşan bakteri plaklarının özel yöntemler ve aletlerle birlikte temizlenmesidir. Diş hijyeni sağlanmadığında, diş yüzeyinde bakteri oluşmaktadır. Bu bakteri plakları ile diş yüzeyinde sertleşen, sarı ve kahverengi yapılar oluşur. Diş yüzeyinde oluşan bu plakların temizleme işlemi ile görsel olarak da daha iyi bir görünüm elde edilir. Standart olarak uygulanan diş taşı temizliğinde, diş yüzeyindeki atıklar ve plaklar, diş eti çizgisindeki bakteriler temizlenir.
Diş taşının temizlenmesinde, kullanılan yöntemler ve genel olarak bu işlem son derece önemlidir. Bu şekilde dişlerin daha temiz olması ve çok daha sağlıklı olması sağlanır. Bu yüzden de son derece önemli bir işlemdir.
Diş Taşı Nasıl Oluşur?
Diş taşı diş yüzeyinde öncelikle oluşan renksiz bakteri plağı ile başlar. Dişlerin gün içinde fırçalanmasından ortalama 4-12 saat sonrasında bakteri plakları oluşmaya başlar. Bu yüzden de dişlerin günde en az 2 kez fırçalanması gerekir. Yaşlanma ile diş yüzeyinde bakteri oluşumlarının hızı ve yoğunluğu da artmaktadır. Bakteri plakları düzenli ağız ve diş hijyeni ve bakımı ile aslında giderilir. Ancak bunlar yapılmadığında plaklar kısa sürede diş taşına dönüşmektedir. Diş minesine yapışan bu taşlar, diş hekimleri tarafından uygulanan tedavilerle birlikte giderilebilecektir.
Diş Taşı Oluşumu Nasıl Önlenir?
Diş taşı oluşumu düzenli ağız ve diş temizliği ile engellenebilir. Günde en az 2 defa dişlerin fırçalanması, diş ipi kullanımı ve düzenli olarak ağız ve diş sağlığı polikliniklerinin ziyaret edilmesi ile diş taşlarının oluşumu da engellenebilecektir.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka diş hekimlerimize başvurun.
Antalya Smile Designs
Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.
Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?
Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.
Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?
Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:
- İmplant tedavileri
- Kanal tedavisi
- Diş beyazlatma işlemleri
- Diş kaplama uygulamaları
- Ortodonti tedavileri
- Protez uygulamaları
- Çene cerrahisi uygulamaları
- Pedodonti uygulamaları
- Gülüş tasarımı
- Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri
Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.
Neden Antalya Smile Designs?
Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.