Kanal Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

Kanal Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

Kanal tedavisi hakkında merak edilenler mutlaka bilinmeli ve kanal tedavisine karşı gelişen ön yargı yıkılmalıdır. Kanal tedavisi, ağız ve diş tedavileri arasında en yararlı ve gerekli işlemlerden biridir. Kalıcı diş kayıplarının önlenmesi ve kişinin orijinal dişinin korunması açısından çok yararlıdır. Birçok kişi kanal tedavisinden çekindiği için, dişlerinin tamamen çürümesine ve kullanılamayacak hale gelmesine neden olmaktadır. Sizler bu durumu yaşamak istemiyorsanız, yazımızdan kanal tedavisine ilişkin olarak önemli bilgiler elde edebilirsiniz.  

Kanal Tedavisi Hakkında Merak Edilenler ve Cevaplar  

Kanal tedavisi hakkında merak edilenler ve özellikle sorulan önemli soruların cevaplarını vermek istiyoruz. Kanal tedavisi, diş iç kısmında yer alan yumuşak dokuların ve sinir dokularının çıkarılıp, tahrip edildiği bir tedavidir. Böylece dişin çürümesi ve enfeksiyonun yayılması önlenir. Kanal tedavisi çürüklerden ve travmalardan kaynaklı olarak zarar gören dişin kalıcı olarak kaybedilmesini önlemek amacıyla uygulanan son derece önemli bir tedavidir. Bu tedavi ile ilgili olarak mutlaka bilinmesi gerekenler ise aşağıdaki gibidir:  

Neden Gerekebilir? 

Dişin iç kısmında yer alan yumuşak ve sinir dokular zarar gördüğünde, bu hem ağrıya hem de iltihaplanmaya neden olur. Bu sinirler ve yumuşak dokular alınmadığında, enfeksiyon dişin tamamına yayılır ve çürüme olarak ifade ettiğimiz olay gerçekleşir. Diş tamamen çürüdüğünde artık onu kurtarma şansı yoktur. Zamanında yapılan kanal tedavisi ile birlikte, dişin tamamen çürümesi engellenir ve diş kurtarılır.  

Ağrı ve Rahatsızlık 

Kanal tedavisi sırasında hastalara loka anestezi uygulanır. Bu sayede de tamamen ağrısız bir işlemdir. İşlem sonrasında hafif bir ağrı ve hassasiyet olması ise son derece normaldir.  

Başarı Oranı 

Kanal tedavisinde başarı oranı oldukça yüksektir. Birçok vaka işlem sonrasında dişlerinin sağlıklı olmasını sağlar. Bazı durumlarda, enfeksiyon benzeri sorunlar ile karşılaşılması ise nadir olarak gerçekleşebilir.  

Kimler İçin Uygundur? 

Kanal tedavisi diş iç dokusu zarar görmüş, iltihaplanmış ve enfekte olmuş kişiler için uygundur. Tabi dişin durumu ve geç kalınıp kalınmadığı gibi detaylara, doktorunuz muayene sonrasında karar verecektir.  

Kanal tedavisi hakkında merak edilenler ve çok daha fazlası için uzman hekiminize başvurabilirsiniz. Sizlere yapılan işlem hakkında çok daha fazla bilgi verebilecektir.