Diş Teli – Braket Çeşitleri Nedir?

Diş Teli – Braket Çeşitleri Nedir?

Diş Teli – Braket Çeşitleri Nedir ?Diş teli çeşitleri hastaların dişlerindeki şekil bozukluklarına ve genel olarak tercihlerine göre değişmektedir. Braket yani diş teli temel olarak dişlerdeki eğriliklerin ve çapraşıkların düzeltilmesi için kullanılan bir materyaldir. Son yıllarda daha fazla kişinin bu tedaviye yönelmesi ile braketlerin de farklı çeşitleri geliştirilmiştir. Diş teli taktırmak isteyen hastaların, mutlaka bu çeşitler hakkında bilgi sahibi olması ve buna göre doğru tercihte bulunması gerekir.

Braket Çeşitleri Nelerdir?

Diş Teli – Braket Çeşitleri Nedir? Braket çeşitleri günümüzde pek çok alternatifle karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin tercihlerine ve kullanım kolaylıklarına göre en çok tercih edilen diş teli çeşitleri aşağıdaki gibidir:

Metal Diş Teli

Metal diş teli temel olarak diş teli denildiğinde akla ilk gelen türdür. Paslanmaz çelikten üretilen metal braketler, eskiye göre daha küçük üretildiği için son derece estetik bir görünüme sahiptir. Metal diş tellerinin en önemli avantajı, daha az sürtünme yaratmasıdır. Bu da bazı hastalarda özellikle daha hızlı iyileşme sağlar.

Damon Diş Teli

Görünüm olarak metal diş tellerinin andıran ancak farklı olan damon braketler, kapaklı ürünlerdir. Dişlerde ark teli genel olarak kapaklar tutar. Yine sürtünmenin oldukça az olduğu bir modeldir. Kapaklar sayesinde metal bir bağ kullanımı gerekmez.

Seramik Diş Teli

Seramik diş teli özellikle estetik olarak iyi göründüğü için son yıllarda çokça tercih edilmektedir. Rengi opak beyaz olduğu için dişlerde fark edilmez. Estetik bakımdan çok daha güzel olsa da metal olan diş tellerine göre büyüktür. Bu yüzden de daha fazla yemek artığı aralarına dolar. Seramik diş teli tercih eden hastaların mutlaka ağız ve diş hijyenine çok dikkat etmesi gerekir.

Telsiz Tedavi (Invisalign)

Telsiz tedavi de hastalara alışkın oldukları diş telleri değil onun yerine özel olarak geliştirilmiş plaklar kullanılır. Yapı itibari ile bir diş teli çeşidi gibi olmasa da kullanım amacı aynıdır. Bu yüzden aynı kategoride yer alır. Diş braketi çeşitleri birbirlerine çeşitli durumlarda benzerlik gösterse de birbirlerinden farklıdır. Hastaların diş yapılarına ve tercihlerine göre en uygun çeşit tercih edilecek ve başarılı bir tedavi süreci geçirilecektir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka diş hekimlerimize başvurun.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buton1-1024x267.png

Antalya Smile Designs

Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:

  • İmplant tedavileri
  • Kanal tedavisi
  • Diş beyazlatma işlemleri
  • Diş kaplama uygulamaları
  • Ortodonti tedavileri
  • Protez uygulamaları
  • Çene cerrahisi uygulamaları
  • Pedodonti uygulamaları
  • Gülüş tasarımı
  • Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri

Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Neden Antalya Smile Designs?

Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.