Diş Hassasiyeti Nedir?

Diş Hassasiyeti Nedir?

Diş Hassasiyeti Nedir? Dişler 3 tabakadan oluşmaktadır. Dışarıdan içeriye doğru en üst tabaka mine, orta tabaka dentin ve en içeride ise dişlerin hissiyatını sağlayan pulpa denilen canlı tabaka yer almaktadır. Diş hassasiyetinin temel nedeni dişlerin mine veya dentin tabakalarında bir sebepten dolayı aşınma veya kırılma olması sonucu pulpa tabakasının dış ortamdan gelen uyaranlara açık hale gelmesidir. Buna bağlı olarak soğuk ve sıcak yiyecek içecekler dişlerde huzursuzluk ve ağrı hissiyatına sebep olur.

Belirtileri Nelerdir?

Diş hassasiyeti 2 şekilde kendini gösterebilir. Bunlardan ilki dışarıdan herhangi bir etki olmadan durduk yere dişlerin sızlamasıdır. Diğeri ise dış etkenler yani sıcak soğuk tatlı ve ekşi tüketme sonucu oluşan hassasiyettir. İkisinin de belirtisi sızlama ve huzursuz bir ağrı durumudur.

Diş Hassasiyetini Artıran Durumlar Nelerdir?

Diş hassasiyetine sebep olan durumlardan bir tanesi çürüklerdir. Çürük dişlerde madde kaybı olması sebebiyle diş sinirleri dış ortama, sıcak ve soğuğa, tatlı ile ekşiye aşırı duyarlı hale gelecektir.  Çürüklerin yanı sıra diş kırıkları ve diş aşınmaları da madde kaybı anlamına geldiği için dişlerde ağrı ve hassasiyete sebep olacaklardır.

Bunların dışında geceleri diş sıkmaya bağlı olarak meydana gelen aşınmalar da hassasiyet oluşturacaktır.

Diş Hassasiyeti Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Diş hassasiyeti tedavi yöntemleri, hassasiyet durumuna ve nedenine göre değişir. Çürük hassasiyeti tedavisi dolgu, derin çürük hassasiyeti tedavisi kanal tedavisi ile çözülmektedir. Kırıklara bağlı hassasiyetlerde dolgu veya kaplamalar tercih edilebilir. Diş eti çekilmesine bağlı hassasiyet durumlarında ise diş eti tedavileri yapılır. Ayrıca kişilerin diş macunlarına ve diş fırçalarına dikkat ederek ağız ve diş temizliği sağlamaları tedavi için önemli unsurlardan bir tanesidir. Hassas dişlerin güçlendirilmesi ve ağrının azaltılması için flor uygulanabilir. Diş etindeki yaşanan sorunların da diş hassasiyeti yaratması açısından diş grefti (diş eti tedavisi) gerçekleştirilebilir.

Ne Zaman Yemek Yenilebilir, Sıvı Tüketilebilir?

Tedaviden yaklaşık 1 saat sonra aşırı sıcak ya da soğuk olmayan yiyecek ve içecekler tüketilebilir. Hasta 1 gün sonra iş hayatına/sosyal hayatına geri dönebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka diş hekimlerimize başvurun.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buton1-1024x267.png

Antalya Smile Designs

Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:

  • İmplant tedavileri
  • Kanal tedavisi
  • Diş beyazlatma işlemleri
  • Diş kaplama uygulamaları
  • Ortodonti tedavileri
  • Protez uygulamaları
  • Çene cerrahisi uygulamaları
  • Pedodonti uygulamaları
  • Gülüş tasarımı
  • Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri

Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Neden Antalya Smile Designs?

Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.