Protetik Diş Tedavisi

Prosthetic-Dental-Treatments
Protetik Diş Tedavisi

Protetik diş tedavisi kalıcı diş kayıplarında başvurulan tedavi yöntemleridir. Diş kaybı olan bölgelere protez diş uygulaması yapılır. Bu protez uygulaması hem sabit hem de takma olabilir. Kişilerin diş yapısına göre sabit mi yoksa takma mı olacak karar verilir. Uygulanan protez işlemleri ile birlikte diş kayıplarından kaynaklı olarak yaşanan sorunlar ortadan kaldırılır. Buna bağlı olarak da kişiler hem estetik açıdan hem de işlevsellik açısından diş kayıplarından kaynaklı durumlar ortadan kaldırılır.

Protetik Diş Tedavisi Nedir?

Protetik diş tedavisi nedir ve hangi durumlarda uygulanır sorularına cevap vermek istiyoruz. Protetik diş tedavisi, kendi içinde 8 farklı ana uzmanlık alanı bulunan ve diş eksikliklerinin giderilmesine yönelik olarak uygulanan bir uzmanlık alanıdır. Diş kayıpları genel olarak diş hekimliğinde aslında hiç istenmeyen ve genel olarak engellenmek istenen bir durumdur. Kalıcı diş kayıpları yaşandığında ise artık yapılması gereken bu alanda uygulanan tedavi işlemlerine başvurmaktır.

Protetik Diş Tedavileri Kimlere Uygulanır?

Protez diş tedavisi en basit ifadeyle kalıcı diş kaybı yaşayan, dişlerini eskisi gibi rahat kullanamayan veya da görsel olarak dişlerinin görünümünden rahatsız olan kişilere uygulanır. Dişlere hem eski işlevin kazandırılması hem de estetik görünümün düzeltilmesi amaçlanır. Pek çok soruna aynı anda cevap verebilen bir tedavi olduğu için pek çok kişi protetik tedavilere yönelmektedir.

Protetik Diş Tedavisinde Kullanılan Protez Türleri Nelerdir?

Protez türleri kişilerin diş yapılarında var olan sorunlara ve diş kayıplarının durumuna göre değişir. Uygulanan popüler diş protez türleri aşağıdaki gibidir:

  • Sabit protezler: Var olan dişlere ya da implantlara uygulanan protez tipidir.
  • Kuron: Dişlerin bir miktar küçültülmesi ile diş aralarına ya da diş üstüne uygulanan protezlerdir.
  • Metal destekli porselen kaplama: Dişlerin görünen dış kısımlarına uygulanan kaplama ile yapılan protez işlemidir.
  • Zirkonyum destekli kaplama: Zirkonyum malzemesinin aynı şekilde diş yüzeyine kaplama olarak uygulandığı, protezlerdir.
  • Köprü: Mevcut sağlıklı dişlerin köprü olarak kullanıldığı sabit protezlerdir.
  • İmplant: Diş kayıplarında, diş etlerine yapay diş kökü yapılarak boşluğun doldurulmasıdır.
  • Hareketli protezler: Birçok diş kaybında uygulanan, birden fazla bölgeyi kapsayan protez türleridir.

Protetik diş tedavileri ile birlikte kalıcı diş kayıplarına çözüm sağlanır. Bu açıdan da diş tedavilerinin en önemli ve faydalı uygulamalarını içinde barındırır.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buton1-1024x267.png

Antalya Smile Designs

Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:

  • İmplant tedavileri
  • Kanal tedavisi
  • Diş beyazlatma işlemleri
  • Diş kaplama uygulamaları
  • Ortodonti tedavileri
  • Protez uygulamaları
  • Çene cerrahisi uygulamaları
  • Pedodonti uygulamaları
  • Gülüş tasarımı
  • Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri

Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Neden Antalya Smile Designs?

Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.