TME Çene Eklemi

Patient receiving oral surgery aftercare instructions at Antalya Smile Designs.
TME Çene Eklemi

TME Çene eklemi tedavisi ağız içinde eklem bölgelerinde meydana gelen sorunların tedavi edilmesi için başvurulan tedavilerdir. Eklem içinde ya da dışında çeşitli rahatsızlıklar görülür. Bunların tedavi edilmemesi halinde kişilerin eklemlerini doğru şekilde kullanılmaması gibi riskler ortaya çıkar. Zaman zaman hastalar kulak ağrısı ya da baş ağrısı gibi şikayetlerle doktora başvurmaktadır. Gerekli muayeneler sonucunda ise sorunun eklem rahatsızlıkları olduğu sonucuna ulaşılmaktadır.

TME Nedir? 

TME Çene Eklemi en basit tabir ile eklem rahatsızlıklarıdır. Eklem içinde ya da dışında patolojiler sonucunda eklemlerin işlevlerinde görülen bozukluklardır. Eklemlerde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bozuklukların mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Aksi durumda sadece eklemlerin doğru çalışmaması değil aynı zamanda birçok sağlık sorunları da ortaya çıkacaktır. Bazen eklem rahatsızlıklarının belirtileri ortaya çıkar ancak birçok kişi bunun eklem rahatsızlıklarından kaynaklı olduğunu düşünmez.

Eklem Rahatsızlıkları Belirtileri 

Eklem rahatsızlığı belirtileri çoğunlukla hastaların yanlış yorumladığı ve farklı hastalıkların belirtisi olarak düşünülen durumlardır. Daha çok kulak, yüz ve baş ağrısı belirtileri ortaya çıktığı için ilk kulak burun boğaz hekimlerine başvurulur. Ancak sorun daha çok eklem rahatsızlığından kaynaklıdır. Eklemlerde meydana gelen rahatsızlıklardan kaynaklı olarak ortaya çıkan belirtiler aşağıdaki gibidir:

  • Migren benzeri şiddetli baş ağrıları
  • Ağızı açıp kapatırken tıkırtı, klik sesi ve gıcırdama
  • Kulaklarda çınlama
  • Boyunda sertlik ve ağrı
  • Çenenin sınırlı seviyede açılması, yerinden çıkması ve kilitlenmesi
  • Baş dönmesi ve takiben bayılma
  • Çiğneme faaliyetleri sırasında ağrı ve çene de yorgunluk

TME Çene Eklemi Tedavi Seçenekleri Nelerdir? 

TME Çene eklemi tedavi seçenekleri arasında sorunun kaynağına ve durumuna göre birçok farklı uygulama vardır. Bu süreçte hastaların yaşadıkları spazmları engellemek için kas gevşetici ve ağrı kesici kullanılır. Buna ek olarak sıcak bezle masaj yapılması gerekir. Kişiye özel olarak üretilen ve hem diş gıcırdatmayı hem de sıkmayı önleyen sert plaklar kullanılır. Eklem rahatsızlıklarının nedenlerinden biri de kişinin aşırı stresli veya kaygılı olmasıdır. Bunun için de psikolojik danışmanlık desteği alınabilir. Gerekli bazı durumlarda TME Çene Eklemi tedavileri için cerrahi müdahaleye başvurulması gerekebilir. tedavinin nasıl olacağına ve nasıl müdahaleler sağlanacağında, detaylı muayene sonrasında karar verilecektir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buton1-1024x267.png

Antalya Smile Designs

Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:

  • İmplant tedavileri
  • Kanal tedavisi
  • Diş beyazlatma işlemleri
  • Diş kaplama uygulamaları
  • Ortodonti tedavileri
  • Protez uygulamaları
  • Çene cerrahisi uygulamaları
  • Pedodonti uygulamaları
  • Gülüş tasarımı
  • Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri

Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Neden Antalya Smile Designs?

Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.