Lokal Anestezi Nedir?

Lokal Anestezi Nedir?

Lokal anestezi nedir ve hangi durumlarda daha lokal anesteziye başvurulur birlikte inceleyelim. Cerrahi ya da cerrahi olmayan işlemler uygulanırken hastaların acı hissetmemesi için bölgesel olarak uyuşma gereklidir. Bu amaçla anestezi olarak adlandırılan bir madde uygulanır. Uygulanan maddenin türüne ve kapsamına bağlı olarak da hastalarda duyu kayıpları elde edilir. Geçici olan bu duygu kaybı sayesinde, hastalar hiçbir acı hissi oluşmadan çok rahat bir biçimde yaptırmak istedikleri işlemleri yaptırabilir.

Lokal Anestezi

Lokal Anestezi Nedir? Lokal anestezi hastalarda yalnızca belirli bölgenin uyuşturulması amacıyla uygulanan anestezi türüdür. Genel anestezi de olduğu gibi hastalarda genel duyu ve bilinç kaybı olmayacaktır. Lokal olarak yapılacak olan işlemlerde, sadece o bölgede duyu kaybı olması için uygulanır. Lokal anestezi uygulandığında, hastaların bilinci açıktır ve yalnızca tedavi yapılacak olan bölgede uyuşma sağlanır. Diş çürüklerinin tedavisi, diş çekimi ve küçük cerrahi müdahalelerde bu işlem uygulanır. Ağız ve diş tedavilerinde özellikle lokal anestezi uygulanarak işlem yapılır.

Çeşitleri Nelerdir?

Lokal anestezi uygulaması kendi içinde iki farklı türe ayrılır. Bunlar; topik anestezi ve infiltrasyon olarak ifade edilir. Her iki uygulamanın birbirlerinden farkı ise aşağıdaki gibidir:

Topik Anestezi: Cilt yüzeyine sürülen ve bu şekilde bölgeyi uyuşturan lokal anestezi türüdür. Bölgeye sürme, püskürtme veya damlatma yöntemi ile uygulanmaktadır. Sıklıkla diş tedavilerinde kullanılan bir anestezi türüdür.

İnfiltrasyon: İğne yardımı ile dokuya enjekte edilen ve bu şekilde dokuya nüfuz edilen lokal anestezi türüdür.

Lokal anestezi uygulamaları, gerekli durumlarda diş tedavilerinde uzman hekim tarafından uygulanır. Bu tip uygulamaların mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekir. Normal koşullarda vücutta ağrı hissinin giderilmesi için kullanılabilecek bir uygulama değildir.

Lokal Anestezinin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Lokal anestezinin uygulanması ile bölgede etkisinin göstermesi 15 dakika sürmektedir. Lokal anestezinin etki süresi ise uygulanan anestezi türüne ve anestezinin miktarına göre değişiklik göstermektedir. Gerekli kontroller sonrasında doktorunuz hem uygun doza hem de uygulanacak olan anestezinin türüne karar verecektir. Sonrasında da ise başarılı bir biçimde bu anestezi uygulaması yapılacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka diş hekimlerimize başvurun.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buton1-1024x267.png

Antalya Smile Designs

Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:

  • İmplant tedavileri
  • Kanal tedavisi
  • Diş beyazlatma işlemleri
  • Diş kaplama uygulamaları
  • Ortodonti tedavileri
  • Protez uygulamaları
  • Çene cerrahisi uygulamaları
  • Pedodonti uygulamaları
  • Gülüş tasarımı
  • Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri

Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Neden Antalya Smile Designs?

Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.