Zirkonya ve Porselen Kaplama Nedir?

Zirkonya ve Porselen Kaplama Nedir?

Zirkonya ve porselen kaplama nedir ve hangi durumlarda uygulanması gereken tedavilerdir birlikte inceleyelim. Dişlerde madde kaybı olduğunda, bunların giderilmesi ve tekrardan eski sağlıklı görünümüne kavuşması için kaplama işlemi yapılır. Zirkonyum ve porselen kaplama da bu işlemlerde sıklıkla tercih edilir. Estetik görünümleri ve özellikle doğal diş dokusuna olan yakınlıkları sebebiyle çokça tercih edilir. Zirkonya temel olarak porselen diş kaplama altına yerleştirilen bir maddedir. Bu madde sayesinde, metalden kaynaklı olarak dişlerde görülen gri görünüm ortadan kaldırılmaktadır.

Diş Kaplama Nedir?

Zirkonya ve Porselen Kaplama Nedir? Zirkonyum porselen kaplama yapılan porselen kaplamaların, zirkonyum alt yapısı ile desteklenmesi işlemidir. Metal alt yapı ile desteklenen porselenler de yine oldukça başarılıdır. Ancak metalden kaynaklı olarak diş altından bu metal yansımaktadır. Bunun yansıması ile ışık geçirgenliği olmadığı için estetik ve doğal bir diş görünümü oluşmamaktadır. Zirkonyum malzemesi ise ışık geçirgenliğinin yüksek olması, yüksek gerilme direncine sahip olması nedeniyle tercih edilmektedir. Bu özelliklerinin yanında soğuğa ve sıcağa karşı da hassasiyet oluşmasını engellemektedir.

Zirkonyum ve Porselen Kaplama Farkları Nelerdir?

Zirkonyum ve porselen kaplama aynı şeyler gibi düşünülse e aslında aynı değildir. Bu iki yöntemi birbirlerinden ayıran birkaç farklılık vardır. Bu farklılıklar:

  • Zirkonyum kaplama güncel teknolojiler kullanılarak üretilmiştir. Porselen kaplama ise geleneksel yöntemler kullanılarak üretilmiştir.
  • Zirkonyum kaplamada metal bulunmaz ve bu da kaplamaların zamanla diş etinde yarattığı grileşmeye önler. Porselen kaplamada ise metal alt yapı vardır ve bundan kaynaklı olarak da zamanla grileşme görülür.
  • Porselen kaplamalarda neredeyse hiç ışık geçirgenliği yoktur. Bu yüzden de mat bir görünüme sahiptir. Zirkonyum kaplamalar ise yüksek ışık geçirgenliğine sahiptir. Bu özelliği ile zirkonyum kaplama, seramik kaplamaya göre çok daha doğal bir görünüme sahiptir.
  • Zirkonyum son derece dayanıklı bir malzemedir. Porselen ise ağız içindeki baskılara karşı daha az dayanıklılık gösterir. Zirkonya çok daha dayanıklı bir malzemedir. Zirkonya ve porselen kaplama yöntemleri dişlerin daha estetik ve güzel görünmesi için uygulanan etkili yöntemlerdir. Bu yöntemler sayesinde dişlerin çok daha güzel görünmesi sağlanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka diş hekimlerimize başvurun.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buton1-1024x267.png

Antalya Smile Designs

Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:

  • İmplant tedavileri
  • Kanal tedavisi
  • Diş beyazlatma işlemleri
  • Diş kaplama uygulamaları
  • Ortodonti tedavileri
  • Protez uygulamaları
  • Çene cerrahisi uygulamaları
  • Pedodonti uygulamaları
  • Gülüş tasarımı
  • Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri

Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Neden Antalya Smile Designs?

Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.