Restoratif Tedaviler

Restorative-Dental-Treatments
Restoratif Tedaviler

Restoratif tedaviler dişlerde meydana gelen çürükler sonucunda oluşan doku kayıplarının düzeltilmesi amacıyla uygulanan tedavilerdir. Bu amaçla dolgu, inley ve onley gibi farklı tedaviler sağlanır. Dişlerdeki doku kayıplarında, bunun düzeltilmesi ve daha fazla kayıp yaşanmaması için restoratif tedavileri tercih edebilirsiniz. Dişlerde hem estetik görünümün hem de fonksiyonların tekrar kazandırılması için uygulanan tedavilerdir.

Restoratif Tedavi Nedir?

Restoratif tedaviler dişin sert dokusunda oluşan çürük ve çürük dışında oluşan madde kayıplarının düzeltilmesi için uygulanan tedavilerin bütünüdür. Bu tedavilerin başında dolgu uygulamaları gelir. Dolgu uygulamaları ile birlikte dişlerdeki o doku kayıpları onarılır ve aslında temel olarak daha fazla doku kaybı yaşanması da engellenir. Bu açıdan hem görsel olarak düzelme hem de aslında koruyucu tedavi uygulamaları da yapılır.

Restoratif Tedavi Türleri Nelerdir?

Restoratif tedavi türleri dişlerin sert dokusunda oluşan çürümelerin boyutlarına göre değişiklik gösterir. Bu dokuların onarılması konusunda farklı tedaviler uygulanabileceği için tedavi türleri de buna göre değişmektedir. Bilinen en önemli ve etkili tedavi türleri aşağıdaki gibidir:

Dolgu

Dolgu dişlerde çürümeden kaynaklı olarak yaşanan diş kayıplarının tamamlanması ve tekrardan diş dokusunun hacim kazandırılması için uygulanır. Temel olarak restoratif tedavilerin amacı aslında dişlerde meydana gelen çürüme ve diğer sorunların temizlenmesi ve yerine uygun dolgu malzemesi uygulanması işlemleri yapılır.

Restoratif Tedaviler İnley ve Onley

İnley ve Onley daha çok ileri seviyede olan diş çürükleri için uygulanan porselen dolgulardır. Çürüklerden arındırılan bölgelere porselen dolgu uygulaması yapılır. Yapısı itibariyle, dişin kendi dokusuyla birebir bir uyum sağlanır. Standart dolgular genel de küçük hasarlarda tercih edilir. Daha yoğun hasarlarda pek uygun değildir. Daha yoğun hasarlarda İnley ve Onley porselen dolgu işlemi tercih edilir.

İnley veya Onley dolgu uygulamalarından hangisinin tercih edilmesi gerektiğine de dişin durumuna göre karar verilir. Dişlerin herhangi bir yüzeyinde zarar varsa İnley dolgu uygulaması yapılır. Dişin hem yanlarında hem de üst kısmında zarar varsa da Onley dolgu uygulaması yapılır.

Restoratif tedavileri ile dişlerde meydana gelen zararlar ortadan kaldırılır ve dişin tekrar estetik bir görünüme sahip olması mümkün olur.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı buton1-1024x267.png

Antalya Smile Designs

Antalya Smile Designs Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak; her yaştan hastaya uygun tedavi olanaklarını, Antalya’nın en özel konumlarından birinde, en yeni teknolojiye sahip donanımı kullanarak sizlere sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı konusunda alanında uzman bir ekibe sahip tam donanımlı bir klinikten destek almak istiyorsanız, sizleri kliniğimize bekliyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz.

Klinikte Hangi Tedavi Seçeneklerini Sunuyoruz?

Antalya Smile Designs ailesi olarak, kliniğimizde pek çok önemli uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman en iyi cihazları ve en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Bu sayede, yaptığımız tüm işlemlerde en iyi sonuçları elde ederek %100 hasta memnuniyeti sağlıyoruz. Kliniğimizde uyguladığımız başlıca tedavi ve işlemler aşağıdaki gibidir:

  • İmplant tedavileri
  • Kanal tedavisi
  • Diş beyazlatma işlemleri
  • Diş kaplama uygulamaları
  • Ortodonti tedavileri
  • Protez uygulamaları
  • Çene cerrahisi uygulamaları
  • Pedodonti uygulamaları
  • Gülüş tasarımı
  • Rutin ağız ve diş sağlığı kontrolleri

Sadece bunlar değil elbette. Ağız, diş ve çene sağlığı konusunda daha pek çok uygulama ve tedavi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Neden Antalya Smile Designs?

Ağız ve diş sağlığı tedavileri konusunda en iyi donanıma sahip bir klinikten ve konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekipten destek almak en doğal hakkınız.